tirsdag 31. mars 2009

Karatehelg

Som noen av dere har fått med dere, har det både vært NM og regionalt stevne i helgen. Det ble en lang karatehelg for noen av gruppens medlemmer, nærmere bestemt Håkon, Joanne og meg.

NM på lørdag, i Jordalshallen:
Jeg (Wai) var eneste fra OSI Karate som deltok i NM denne gang. Det å skrive om seg selv, undergraver kanskje referatets troverdighet, men siden jeg ikke hentet hjem noen medaljer, er det heller lite fare for selvskryt. Etter å ha vunnet de tre første innledende rundene, tapte jeg desverre i semifinalen mot en veldig dyktig shotokan-utøver, Trond fra Marienlyst karateklubb, som ifølge rykter var blant de beste katautøverne på 90-tallet da Norge faktisk hadde katautøvere på karatelandslaget. Jeg tapte desverre også bronsefinalen mot Pål fra Stavanger, og det ble derfor ingen medaljer denne gang. Jeg er likevel fornøyd med å ha fått gå 5 kataer, og ble nok slått av bedre utøvere. Jeg må også nevne Håkon, Joanne og en av festmedlemmene våre, Oddveig, som var med og heiet på meg og holdt meg med selskap resten av lørdagen mens norgesmesterskapet pågikk. Det var relativt påmeldte i forhold til tidligere NM, men likevel mange spennende kamper å se på, både i kata og kumite. Håper OSI Karate er klar til å stille en større og sterkere tropp til neste NM. 

Mer om NM finner dere her:
Resultater: http://kampsport.no/t2.asp?p=28014&x=1&a=246985
Bilder: http://www.kampsport.tv/sider/norsk/karate/karate.html
Regionalt stevne på søndag i Halden:
Nok en dag med oss fire, Håkon, Joanne, Oddveig og meg, på en halvannen time lang biltur som endte i Porsneshallen i Halden. Både jeg og Håkon var påmeldt i kata. Håkon meldte seg på kata kun for moroskyld, men gikk to runder med kata bedre enn jeg noen gang har sett han tidligere. Synd det ikke endte med medalje. Det var færre påmeldte denne dagen enn NM dagen før, og etter 2 seiere var jeg i finalen, men tapte mot NM-vinneren, Arne fra Sakura karateklubb.Dermed ble det sølv. Joanne var påmeldt i dameklassen for kata, og fikk markert seg ordentlig. Også hun vant 2 kamper og fikk en finaleplass. Her møtte hun bronsevinneren fra NM dagen før, Nora fra Mizuchi, og tapte. Dermed ble det også sølv for Joanne. Det eneste som var igjen av karatehelgen da, var Håkon sine kamper i kumite +75 kg. Siden kata foregikk helt i begynnelsen av stevnet, og kumiten på slutten, ble det en LAAANG dag i Halden, men det var verdt ventetiden. Håkon fikk gå 2 kamper og igjen gikk kumite bedre enn jeg noen gang har sett han tidligere. Opptil flere ganger feiet han ned motstanderne med oppfølging og kjørte flere kombinasjoner som endte med spark og treff mot motstanderens hode. Av mer eller mindre uforståelige grunner, fikk han lite uttelling for dette. Han tapte begge kampene, men det var ingen tvil om at Håkon sto for de mest underholdende kampene, og fremsto som en publikumsfavoritt. Jeg ser i hvert fall frem til hans neste stevne! Det var også hyggelig at Luigi som var hjemme i Halden denne helgen også tok seg en tur innom for å heie frem OSI.

Kort oppsummert: Håkon beviste at han er mer enn moden nok for eliteklassene til neste stevne, Joanne gjorde godt inntrykk med sitt første stevne i Norge, og jeg personlig er fornøyd med å ha gått hele 8 kamper med kata og med 8 ulike kataer iløpet av helgen. Neste stevnet blir Kretsmesterskapet i Bærum, 9. mai, og jeg regner med oss tre pluss enda flere fra OSI vil komme til å delta. Alt i alt en hyggelig og morsom karatehelg...

Ingen kommentarer: